Bye-bye zomer, hello herfst!


Je moest maar naar buiten kijken en je wist het: de herfst staat officieel voor de deur. Hoog tijd, dacht ik luidop, waarop ik meteen heel wat verontwaardigde reacties van zomerfans – “want augustus was toch o, zo slecht en de laatste week was het net weer goed!” – kreeg. Maar ik kan er écht niets aan doen; de herfst is nu eenmaal één van mijn favoriete seizoenen.
Er zijn zoveel dingen waar ik naar uitkijk de komende paar maanden, en die som ik hier maar al te graag even op! 

anigif_enhanced-buzz-4141-1379086399-6

Kleur, kleur en nog eens kleur.

In de tuin, de stad of waar je ook gaat; alles is zoveel mooier in de herfst. Het klinkt misschien nogal cheesy, maar je kan het best vergelijken met wandelen door een schilderij. Zo eentje in olieverf. Meer kleuren om je heen én aangenamer, want over zweetdruppels moet je je al lang geen zorgen meer maken. Ja, na een tijdje vallen die kleurrijke bladeren inderdaad allemaal van de bomen, maar dat maakt die lange (bos)wandelingen alleen maar leuker! Je ziet zelden ook mooiere zonsondergangen dan in de herfst, mark my words.

sweatersHerfstmode.

Haal die comfy truien, houthakkershemden, jeans, mutsen en lekker warme sjaals maar weer uit de kast voor the return of the sweater weather! Daarnaast heb je ook nog eens een excuus om te gaan shoppen, kan je experimenteren met laagjes kledij en kunnen die leuke enkellaarzen, boots of – in mijn geval – bottines weer aan de voeten. Als inspiratie staan deze outfits alvast klaar op m’n Pinterest!

latteAlles pompoen.

Soep, koekjes, taart, … En je kan er achteraf nog een leuke lantaarn van maken ook! Mijn all-time favoriet is zonder twijfel de Pumpkin Spice Latte die je sinds kort weer bij Starbucks kan bestellen. Hémelse guilty pleasure, MAAR ik moet toegeven: niet zo gezond. Daarom probeer ik binnenkort een receptje uit om hem gewoon (wat minder guilty) hier thuis te maken. I’ll keep you posted!

rainRegen.

Jawel, je leest het goed. Boyfriend of niet; het heeft iets romantisch, zo door de regen wandelen. Ook wakker worden, een boek lezen of gaan slapen met het geluid van regendruppels op het raam, paraplu’s in verschillende kleuren en prints, zelfs gewoon de geur van regen heeft zo zijn charmes. Je kruipt op het einde van de dag toch lekker warm onder de wol, dus waarom zou je er niet even van genieten? Want, hé, “Anyone who says sunshine brings happiness has never danced in the rain”.

halloweenHalloween.

Hoewel Halloween hier in België nog steeds niet zo enthousiast gevierd wordt als in, bijvoorbeeld, Ierland (waar de feestdag ontstond) of Amerika, is het de laatste jaren toch aan z’n opmars bezig. Bij ons thuis leeft het hele ‘All Hallows’ Eve’ gebeuren op 31 oktober wel al heel lang. De sfeer er rond, de versieringen, de snoepjes, het verkleden, de Halloween tochten, … Allemaal redenen om van deze feestdag ook een jaarlijkse traditie te maken!

teaDagelijkse kopjes thee.

Of koffie en warme chocomelk (met slagroom en muizenstrontjes, duh) natuurlijk! Niets zo rustgevend als in de zetel kruipen onder een dekentje, met een goed boek (of favoriete serie, want die starten ook allemaal weer in de herfst!) en een stomende mok als trouwe compagnon.

candlesKaarsjes.

Hoe meer, hoe liever. Het liefst met een cinnamon (=kaneel) geurtje, want ook binnen mag het lekker gezellig naar de herfst ruiken. Wie bovendien nog nooit kaneel als garnituur bij de koffie heeft gebruikt weet niet wat hij mist. Yum!

That’s it! Kan jij je liefde voor de herfst ook moeilijk onder stoelen of banken steken? Of ben je toch nog steeds niet te troosten na het verdwijnen van de zomer? Laat het me zeker weten, want deze chatterbird heeft altijd wel zin in een babbel. 😉

Veel liefs,

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s