Watchlist najaar 2014.

series2

Gezellige herfstavonden in het vooruitzicht voor serie-liefhebbers, want traditiegetrouw zijn er dit najaar weer heel wat nieuwe potentiële verslavingen te zien of starten de favorieten een nieuw seizoen. Zelf doe ik niets liever dan voor de tv of achter de laptop kruipen om van een aflevering (of twee, drie…) te genieten, dus duurde het niet lang vooraleer ik een lijstje had waar ik de komende maanden zoet mee ben. Daar komen er zéker nog bij, maar dit zijn alvast mijn persoonlijke top picks.

SELFIE

Deze nieuwe serie van ABC is een soort van moderne adaptatie van My Fair Lady, met in de hoofdrollen Karen Gillan (juij!) en John Cho (wederom: juij!). Hoofdpersonage Eliza Dooley (Gillan) is een aandachtszieke, zelf ingenomen, social media verslaafde jonge vrouw, die na een gênant moment aan boord van een vliegtuig allesbehalve steun krijgt van haar 263.000 volgers en beseft dat ze eigenlijk geen echte vrienden heeft. Om wat aan haar reputatie te doen schakelt ze de hulp in van marketingtalent en social media hater Henry (Cho).  Hij probeert Eliza te overtuigen om wat meer in de ‘echte wereld’ te leven en niet online.

Enkel de pilot aflevering was al te bekijken, maar die vond ik best al luchtig en fun! Gillan zit geweldig in haar rol, is enorm grappig en ook de chemie tussen haar en Cho zit goed. Ik tel alvast af naar dinsdag voor de échte start van de serie!

OUTLANDER

Schotland in de 18de eeuw en de gekilte mannen die erin rondlopen: nuff said.

Hoewel Outlander al sinds augustus te zien is keek ik onlangs maar naar de eerste aflevering. Het duurde een tijdje vooraleer er (erg letterlijk, hehe) Schot in de zaak kwam, maar uiteindelijk was ik toch overtuigd om de serie verder te kijken. De landschappen zijn om op te eten, de muziek geweldig en Sam Hueghan is – wel, uhm- finger-licking good als Schotse krijger Jamie Fraser.

GOTHAM

Een serie over Gotham City, James Gordon én de oorsprong van zowat elke Batman villain die er bestaat? Mijn innerlijke nerd schreeuwt ‘YEEEEES!’.

Ik heb al gedeelde meningen gehoord, maar al bij al lijkt het toch de moeite. Voor de eerste aflevering moet ik dus dringend eens tijd maken!

UPDATE: ik heb er net ein-de-lijk tijd voor gemaakt en wauw! Gedeelde meningen heb je natuurlijk altijd, maar ik kan er na de eerste aflevering toch nog geen enkel minpuntje uithalen. Geweldige casting, name-dropping & donker Gotham City sfeertje! Altijd al geweten dat Jim Gordon een geweldige kerel was, by the way (hihi). Gimme more dus! 

THE FLASH

We zagen Barry Allen (aka The Flash) al verschijnen in het laatste seizoen van Arrow, maar nu krijgt een van de meest geliefde superhelden ook een eigen spin-off reeks op CW. Een trailer van maar liefst 5 minuten (!) is er al, nu nog aftellen naar 7 oktober!

AGENTS OF S.H.I.E.L.D.

Zoals ik al zei zijn er niet alleen nieuwe series te zien in het najaar. Agents of S.H.I.E.L.D. is ondertussen al aan zijn tweede seizoen begonnen, en hoewel het eerste wat tijd nodig had om echt op gang te komen was de eerste aflevering van het nieuwe seizoen er meteen eentje waarbij je op het puntje van je stoel zat. Wie Captain America: The Winter Soldier zag, weet dat de organisatie S.H.I.E.L.D. aan diggelen lag. Het is aan publiekslieveling Agent Coulson om die nu te heropbouwen.

Hoe S.H.I.E.L.D. er in eerste instantie kwam (door kick-ass vrouwelijke agente Peggy Carter) krijgen we trouwens ook te zien in de spin-off serie Agent Carter, maar daarop moeten we – jammer genoeg- nog even wachten tot januari.

ONCE UPON A TIME

De serie over sprookjesfiguren die vastzitten in onze gewone wereld is ondertussen ook al aan z’n vierde seizoen toe. Deze keer wagen de schrijvers zich aan het verhaal van Frozen. Geliefde personages (waaronder de zusjes Elsa en Anna zelf) maken hun opwachting naast terugkerende sprookjesfiguren als Snow White, Charming, Emma Swan, The Evil Queen, Hook, Rumpelstiltskin en Belle. In welke rol (goed of kwaad?!) ze dat doen wordt nu zondag duidelijk.

A TO Z

Nu al beschouwd als mogelijke opvolger van hit-serie How I Met Your Mother. A to Z volgt Andrew en Zelda, van prille relatie tot het einde (or is it?) ervan, en doet zo meteen denken aan de film 500 Days of Summer. Must-try dus!

SLEEPY HOLLOW

Oké, eerlijk gezegd moet ik nog een paar afleveringen van het eerste seizoen inhalen…
Maar laat dat tweede seizoen van horror/supernatural/politie serie Sleepy Hollow ook maar al komen! Het verhaal van stadje Sleepy Hollow en de onthoofde ruiter die er verderf zaait is alom bekend, en deze moderne adaptatie ervan voegt alleen nog maar toe aan de legende. Tom Mison is bovendien geweldig als Ichabod Crane, de 18de eeuwse soldaat die de Headless Horseman al eerder kon verslaan en nu ook in de 21ste eeuw (geweldig hoe hij soms reageert op hoe de wereld er nu uitziet!) naar een oplossing zoekt.

Ziezo, dat zijn ze. Nu; dekentjes binnen handbereik, favoriete mokken vooraan in de kast voor het gemak en genieten maar!

xo

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s