Home-made Pumpkin Spice Latte.

pumpkinspice

11 jaar bestaat hij ondertussen al, die overheerlijke Pumpkin Spice Latte van Starbucks. Zo lang kennen we hem natuurlijk nog niet in België, maar sinds er ook hier een paar Starbucks filialen te vinden zijn werd het meteen mijn favoriete koffie. ‘Herfst-in-a-cup’, noem ik hem, en er zijn al heel wat van m’n centen aan verdwenen. Jup, want we moeten toegeven; erg goedkoop zijn zo’n koffie’s niet, en bovendien zitten er heel wat meer ongezonde dingen – en amper pompoen – in verstopt dan Starbucks wil toegeven… Maar kom, it’s not like me om zomaar een guilty pleasure op te geven (té yummy!) en gelukkig vind je heel wat recepten online die zo mogelijk nog beter én goedkoper uitvallen dan Mr. Expensive Latte. 

Ik heb er zo eentje uitgeprobeerd en zit momenteel nog te genieten van mijn eigenste Pumpkin Spice Latte. Een aanrader, want naast een verse koffie voor je neus ben je ook nog eens lekker trots op jezelf. Nelle de barista… Hoho, yes.

RECEPT (voor 2 personen):

Wanneer je de Amerikaanse recepten leest voor een Pumpkin Spice Latte valt er al meteen iets op. Pompoenpuree in blik? Pompoenkruidenmix? Uhm… Nope. Je kan blijven zoeken in de lokale supermarkten, maar vinden? Forget it.

Zelf maken dus! En gelukkig is dat allesbehalve moeilijk. De kans dat je alle nodige kruiden gewoon al in de kast hebt staan is gigantisch groot, en een pompoen of pompoenblokjes kan je (dit seizoen) makkelijk vinden.

Kruidenmix:

– 1tl kaneel
– 1/2 tl gemalen gember
– snufje gemalen kruidnagel
– snufje gemalen nootmuskaat

Pumpkin Spice Latte:

– 500 ml melk
– +/- 300 gram pompoen
– 2 el suiker
– 2 el vanille extract
– 1 tl pompoenkruidenmix
– 120 ml espresso

Eventuele inkopen gedaan? Alles uitgestald? Dan; let’s do this!

De pompoenpuree maak je op voorhand:
je kookt de pompoen gewoon gaar en dan pureren met een mixer. Ik heb hem ook gezeefd om er een fijne puree van te maken. Dat lost makkelijker en sneller op in de melk!
Ook de kruiden gewoon mengen en je kan aan het ‘echte’ werk beginnen.

Meng 2 eetlepels van je brand new pompoenpuree en de suiker met de melk, en verwarm het op een middelhoog vuur tot het net niet gaat koken. Blijven roeren!
Haal de pan dan van het vuur en roer er het vanille extract en de kruidenmix door.

Giet het mengsel in een blender en blend op de hoogste stand. Zo wordt de melk lekker luchtig.
Verdeel het onder 2 mokken en giet er de warme koffie bij vanaf de zijkant (alweer = zo blijft de melk luchtig). Je kan your very own Pumpkin Spice Latte eventueel nog afwerken met wat slagroom en extra kruiden, et voila: héél erg simpel én lekker!

coffee1
Ikzelf had (zoals altijd met van die receptjes) nog wat pompoenpuree en kruidenmix over, maar die hou ik dus gewoon voor de volgende* dosis Pumpkin deliciousness!

Probeer gerust en laat me vooral weten of het bij jou ook zo goed gelukt is.

Enjoy!

*de puree mag zo’n 3 dagen in de koelkast bewaard worden.

Advertisements

6 thoughts on “Home-made Pumpkin Spice Latte.

  1. Tall and tiny says:

    Ooh, thanks voor het delen! Ik was ook al aan het zoeken naar die pompoen in blik enzo, maar had het inderdaad niet gevonden. Dit ga ik zeker proberen! Ik wou ook zo graag eens pumpkin spice latte drinken maar ze waren al uitverkocht.. Zelf maken dus! x Jade

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s