Movie Nights: Christmas Watchlist. (part 2)

edwardcover
As promised, tijdens een chilly willy moment hier op weekend (het is namelijk overal zondag): deel 2 van mijn lijstje Kerstfilms!

whileyousleepingWhile You Were Sleeping (1995)
Lucy (Sandra Bullock) heeft een crush op dagelijkse voorbijganger Peter. Wanneer ze op Kerstdag z’n leven redt, komt ze door een misverstand (opeens wordt ze bestempeld als zijn verloofde) terecht in zijn familie. Wil nu dat die Peter een knappere, leuke broer heeft… De enige echte romcom in dit tweede lijstje, I promise! 
Trailer

diehardDie Hard (1988)
Politieofficier John McClane (Bruce Willis) wil op Kerstavond alles weer goedmaken met z’n vrouw Holly. Haar vergezellen naar het Kerstfeestje van het bedrijf waar ze werkt lijkt een goede start, tot dat feestje verstoord wordt door Hans Gruber (Alan Rickman, yay!) en z’n bende terroristen. Yippie-ki-yay, motherfucker!
Trailer

noelJoyeux Noël (2005)
Een oorlogsfilm van Franse makelij over de Kerstwapenstilstand tijdens Wereldoorlog I, door de ogen van Franse, Schotse en Duitse soldaten. Een goeie of slechte ‘kant’ bestaat hier niet, en dat blijft een enorm mooie boodschap waar we nog steeds aan herinnerd moeten worden.
Trailer

lampoonNational Lampoon’s Christmas Vacation (1989)
Een Kerstkomedie waarin Clark Griswold (Chevy Chase) alles op alles zet om z’n familie een perfecte Kerst te bezorgen. Wie de humor van National Lampoon zowat kent wéét dat alles wat er fout kan lopen, dat doet op de meest extreme manieren. Je moet er voor zijn, maar een klassieker is het wel.
Trailer

muppetcarolThe Muppet Christmas Carol (1992)
Ik ben opgegroeid met The Muppets, en vind dan ook alles waar de poppen in voorkomen nog steeds pure gold. Zo ook hun heel muzikale versie van het Dickens verhaal rond Ebenezer Scrooge, hier vertolkt door niemand minder dan Michael Caine.
Trailer

kisskissbangbang

Kiss Kiss Bang Bang (2005)
Buiten vrouwelijk schoon in een kerstpakje tijdens één scène van de film heeft deze eigenlijk weinig met Kerst te maken. Maar elke reden om hem aan te raden is good enough for me, want dit is zonder twijfel één van de grappigste zwarte komedies die ik ooit zag. Met Robert Downey Jr. en Val Kilmer in de hoofdrollen. En veel gevloek. Hoera! Trailer

wonderfullifeIt’s A Wonderful Life (1946)
Eén van de populairste familiefilms uit Amerika en vooral daar nog steeds jaarlijks bekeken tijdens de Kerstperiode. Het verhaal volgt George Bailey, een man die z’n eigen dromen links liet liggen en daardoor in een serieus dipje terecht komt. Dit dreigt slecht af te lopen, tot z’n guardian angel  ingrijpt en George toont hoe een wereld zonder hem eruit zou zien. Trailer

lethalweaponLethal Weapon (1987)
De eerste film (van vier) over unlikely cop duo Riggs (een jonge Mel Gibson, rawtch!) en Murtaugh (Danny “I’m too old for this sh*t”  Glover), die zich afspeelt – yup, you guessed it! – rond Kerst. De filmreeks is één van m’n guilty pleasures, en ik ben ze nog steeds allesbehalve beu!
Trailer

grinchHow the Grinch Stole Christmas (2000)
Gebaseerd op het kinderboek van Dr. Seuss, over de cynische, very very mean & green, Grinch die Kerstmis haat en de feestdag dan ook wil verpesten voor de inwoners van het nabijgelegen ‘Whoville’. Heel gekend verhaal, met een (logische) hoofdrol voor Jim Carrey.
Trailer

scissorhandsEdward Scissorhands (1990)
Het verhaal begint wanneer een vrouw haar kleindochter een bedtime story verteld over waar sneeuw vandaan komt (see, Kerst?). Dat verhaal gaat over Edward (Johnny Depp), die scharen als handen heeft en in huis wordt genomen door de familie Boggs. Hij toont al snel talent voor o.a. heggen bijknippen, haren knippen en -vooral- ijssculpturen maken, maar ’scissorhands’ zijn natuurlijk niet altijd zo handig… Een erg mooie film, met bovendien een prachtige, sprookjesachtige soundtrack! Trailer

Zo, nu hebben we zéker genoeg films om het aftellen naar Kerstmis nog fijner te maken! Vergeet trouwens ook Halloween/Kerst crossovers Gremlins en The Nightmare Before Christmas niet. 😉

tumblr_nfzx5zWNFc1qa1ubyo1_500

Naar welke film(s) kijken jullie het liefst om volledig in Kerstsfeer te geraken?

Liefs,

Nelle

Advertisements

4 thoughts on “Movie Nights: Christmas Watchlist. (part 2)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s