5 levenslessen uit de film ‘Love, Rosie’.

loverosietitle

Wie zegt dat Rom-Coms enkel en alleen voor mindless entertainment zorgen? Na gisteren de Belgische première van Love, Rosie bijgewoond te hebben, kwamen m’n kompaan en ik al snel tot een paar conclusies. Perfecte timing ook, want deze 5 levenslessen kunnen wij,  ladies,  dan ook meteen in de oren knopen bij de bijna-start van het nieuwe jaar!

1. Sam Claflin is een godsgeschenk.
En ik spreek hier niet alleen over z’n knappe kop (hoewel dat altijd wel mooi meegenomen is natuurlijk; eerlijk als goud, ik.). Z’n komische timing was geweldig, om nog maar niet te spreken van het Brits accentje dat hij voor de gelegenheid eens volledig mocht uitspelen. De chemie tussen hem en tegenspeelster Lily Collins (die hier zéker ook krediet verdient) was perfect en maakte de ‘argh, get it on already!’  -frustratie alleen maar groter.
Z’n Instagram en Twitter staan bovendien vol überschattige én grappige dingen, in plaats van de ijdele selfies die je zo vaak ziet bij celebs. Ik ben al een tijdje helemaal verknocht, maar nu dus net dat tikkeltje meer.

2. Never trust a six pack.
Oei, no offence naar de geweldige mannen die hier toevallig ook eigenaar van zijn toe. Let me rephrase that: vertrouw nooit ENKEL die sixpack. Of dat mooie gezichtje. Of…
Wat zegt ze nu allemaal, denken jullie? Niets meer dan dit aloude stukje wijsheid: het innerlijke is belangrijker dan het uiterlijke. Iemand bespringen enkel en alleen omdat ie (of zij, it goes both ways) er goed uitziet is écht niet altijd een goed idee, hoe verleidelijk ook.
Wie vertrouw je dan wel? Die beste vrienden, natuurlijk, die het toch maar altijd moeten oplossen. Hoe cru ze soms ook klinken, ze kunnen heel wat perspectief bieden wanneer jij je oogklepjes ophebt.

3. Beware the tequila.
Begrijp me niet verkeerd, sommige dingen moeten nu eenmaal gevierd worden, en zoals men zegt: “everybody has a tequila story”.  Maar let er toch maar mee op, want voor je’t weet zit je met een zwart gat waarin je misschien toevallig net je enige echte hebt gekust. Allé, ‘t is maar een voorbeeld.

4. Blijf je dromen  achtervolgen.
Hoe groot de tegenslag ook, verlies die dromen zeker niet uit het oog. En maak jezelf vooral niet wijs dat iets onmogelijk is. Als je iets heel erg graag wilt én je er een hoop werk tegenaan gooit is alles mogelijk. En die tegenslagen, die zijn er toch gewoon ook om uit te leren, no?

5. Als je iemand graag ziet, zég het dan verdorie!
Hier spreekt vooral de frustratie die ik ook al bij het lezen van het boek voelde.
Screw timing. Jullie hadden al 20 jaar getrouwd kunnen zijn.
Man, man, man…

loverosiejeez

Ziezo. Neem die 5 levenslessen* gerust met een korreltje zout. Helaas/gelukkig (schrappen wat niet past) is het echte leventje namelijk wat ingewikkelder/simpeler (alweer) dan zo’n romantische film.
Wij hebben ons vooral goed geamuseerd gisteren, en laten ons al eens graag meeslepen met een liefdesverhaaltje.

Veel liefs,

Nelle

nummertje4

Advertisements

One thought on “5 levenslessen uit de film ‘Love, Rosie’.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s