Valentine’s Day: eerste hulp voor singles.

covervalentines

Zaterdag is het zover: Valentijn. De dag waarop verliefde mensen overstelpt worden met cadeautjes, (meer) kusjes (dan anders?) en andere ‘meligheid’. Jup, meligheid. Cliché-gewijs noemen wij singles dat zo. Nochtans is liefde iets wat màg gevierd worden. Of we daar echt 1 dag voor moeten uitpikken laat ik in het midden, maar als loner kan je toch gewoon lekker meedoen, toch?  

Hoe dan, vragen jullie? Simpel! Met deze 4 tips kunnen singles gegarandeerd ook genieten van de meligste – hartjes overal! – dag van het jaar!

1. no one knows you better than you.

treatyoself

Go ahead and verwen jezelf dus! Chocolade, een fles wijn, een nieuwe parfum, outfit of ga zo maar door… Alvast géén onfortuinlijke misverstanden mogelijk hier. Geweldig, toch?

2. vier met vriendinnen.

galentinesday

Wat? Jullie kennen ‘Galentine’s Day’ niet? It’s only the best day of the year! 
Een officiële feestdag is het nog niet, maar als we Leslie Knope (van de serie Parks and Recreation) mogen geloven zou dat wel zo moeten zijn. Het concept is simpel: de dag voor Valentijn kom je samen met je vriendinnen (singles of niet) en vier je gewoon jullie eigen bestaan. “Ladies celebrating ladies”, zogezegd, of hoe Leslie het zelf zo mooi zei:

fc,550x550,white.u2bron: afieldofstone.

Puur eentje voor de ladies dus, deze. Excuses, gentlemen, maar jullie komen vast wel op de proppen met een alternatief!

3. laugh your way through Valentine’s Day.

lol

Ben je al die lovey-dovey posts van anderen toch even moe? No worries! Van kleine waarheden tot memes; genoeg dingen om je even af te leiden van al dat melig gedoe. Ook een flinke portie singles-humor/zelfrelativering kan trouwens deugd doen. 😉

bronnen: 1, 2, 3, 4.

4. & last but not least:

ownit

True, sommige singles hebben het op Valentijnsdag wat moeilijker dan andere. Dan wil ik jullie toch vooral op het hart drukken dat dit écht nergens voor nodig is. Hoe erg die “hoe komt het dat jij single bent”- vraag ook op de zenuwen werkt, geloof me als ik zeg: it’s not the end of the world en het komt wel (als je op zoek bent), of nope, er is niets – maar dan ook niets! – raars aan (als je niet op zoek bent). There, tot zover mijn poging een beetje de wijze uit te hangen. Dat laat ik liever over aan deze mooie lettertjes:

bronnen: 1, 2, 3, 4.

Ziezo, mijn weekend zit alvast volgeboekt met leuke dingen. Hoe zit het met jullie? Vieren jullie Valentijn, of vinden jullie het toch allemaal maar een commerciële boel?

Veel liefs,

Nelle

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s