Moederdag: 12 kick-ass Movie & TV Mums!

mrs-george

Vandaag is het Moederdag! Dat wil zeggen dat de superheldinnen-zonder-cape eens goed in de watten mogen gelegd worden, en ook hier op de blog wou ik ze eens terecht in de schijnwerpers zetten. Daarom som ik, ter ere van alle mama’s everywhere, mijn favoriete en meest memorabele film- en televisiemama’s op. Al weten we dat niemand echt aan die van ons kan tippen, natuurlijk. 😉 Geheel in willekeurige volgorde: here we go! 

1. Mrs. George (Mean Girls) True, dit is een goed voorbeeld van hoe het vooral niet moet, maar je kan niet anders dan Amy Poehler geweldig vinden in deze rol. After all: she’s not a regular Mom, she’s a cool Mom.

bd1a3690-1322-0131-fd28-7a8f6e08ce0d

2. Gloria Pritchett (Modern Family) Twee geweldige moeders in deze serie, maar als ik dan toch echt moet kiezen… ‘Feisty-er’ (en luider) dan dit bestaat niet, maar op slechte bedoelingen of niet opkomen voor haar zoon zal je haar nooit betrappen. En ook, sjah; Sofia Vergara all the way. Simpel.

3. Bren McGuff (Juno) Begripvol én supportive, no matter what. Een geniale Allison Janney bewijst in Juno dat heus niet alle stiefmoeders cliché-evil zijn.

4. Edna Turnblad (Hairspray) Laat haar dochter een droom achtervolgen en vindt zo ook haar eigen zelfvertrouwen terug. Feelgoodfilms op hun best!

5. Lucille Bluth (Arrested Development) What’s in a gif.? 😉

6. Lorelai Gilmore (Gilmore Girls) Dé moeder-dochterrelatie ter tv-schermen. Waarom, oh, waarom moest deze serie ook weer eindigen?

7. Molly Weasley (Harry Potter) Weet steeds perfect wat haar kinderen allemaal uitspoken en ziet ze allemaal (want, jup, het zijn er een paar) even graag. Zélfs diegenen die eigenlijk niet tot de Weasley-clan behoren. Oh, en niets more badass dan dat ene moment in het allerlaatste deel, natuurlijk. Jeweetwel:

8. Rosemary Penderghast (Easy A) Gaat zo goed als in elke scène waar ze in voorkomt met alle aandacht lopen en werd zo zonder twijfel een van de coolste mama’s in een tienerfilm ooit. Een luisterend oor, véél humor en goeie raad. Wat heb je nog meer nodig?

9. Mrs. Gump (Forrest Gump) De vrouw die voor één van de bekendste filmlessen ooit zorgde, en die er alles (maar echt ALLES, ahum) aan deed om haar zoon een zo normaal mogelijk leven te laten leiden. Hoera voor Mrs. Gump!

10. Marge Simpson (The Simpsons) Zoveel jaren met Homer, Lisa, Bart en een baby die maar niet wil opgroeien? Je moet het maar doen.

11. Cersei Lannister (Game of Thrones) Ok, ok… Een echte voorbeeldfunctie heeft deze niet (maar echt niet, hè ladies!), maar je moet toegeven dat ze over niets zo verdedigend is als over haar kids. Ik zou ze niet als vijand willen hebben, that’s for sure. 

12. Penny Hart (Miranda) Hoe erg ze Miranda soms voor schut kan zetten of – erger nog – hoe vaak ze ook probeert haar uit te huwelijken aan allesbehalve goede partijen, als puntje bij paaltje komt zal ze steeds voor haar dochter kiezen. Hilarische actrice ook, in wat zéker een van de beste comedy series ooit is. Such fun! 

tumblr_nnp5mmw7NX1sima69o10_500

Ziezo, dat waren er 12 die je op z’n minst allemaal ‘straffe madammen’ kan noemen. Net zoals elke andere mama out there. 😉

Maak er nog een leuke, zonnige Moederdag van
& laat vooral weten wat jullie van het bovenstaande lijstje vonden!

Veel liefs,

One thought on “Moederdag: 12 kick-ass Movie & TV Mums!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s