10 Red Nose Day pareltjes.

Gisteren voor de eerste keer sinds lange tijd nog eens in de USA, en ook in ons land werd onlangs bekendgemaakt dat VTM en Q-Music hun eigen editie van Red Nose Day/Comic Relief zullen organiseren. Over het kanaal bestaat het nochtans al 27(!) jaar, en ik stem al sins kinds af aan elk jaar trouw op de BBC af wanneer die Britten weer eens hun goed hart laten zien. Geen liefdadigheidsshow beter dan deze, methinks, en dat illustreer ik maar al te graag met een paar voorbeeldjes!

1. The Young Ones & Cliff Richard

De Red Nose Day telethon is het hoogtepunt van een hele inzamelactie onder de noemer ‘Comic Relief’. Die werd opgericht naar aanleiding van de hongersnood in Ethiopië en bestaat dus zelfs al iets langer dan de tv show zelf (sinds ’85). Eén van de allereerste, onvergetelijke samenwerkingen hieromtrent was zonder twijfel dit geniale stukje van The Young Ones met Cliff Richard. Wil je dat eens live (en nóg gekker) zien, check dan zeker dit filmpje. Hieronder zie je alvast de originele videoclip.

2. Ali G interviewt Posh & Becks

Sindsdien bleef Comic Relief zich elk jaar inzetten (vooral voor derdewereldlanden), en om daarbij te helpen schakelen ze zowat de hele entertainmentindustrie in. Zo werd ook dit interview van Ali G met Posh & Becks (2001) een instant klassieker.

3. Blackadder

Sommige Britse series nemen zelfs aparte afleveringen op, speciaal voor Red Nose Day. Zo organiseerde The Great British Bake-Off een bakwedstrijd enkel met celebrities, maar ook het geniale team achter Blackadder schreef extra afleveringen om ze enkel tijdens de charity show zelf uit te zenden. Of ochja, later ook op Youtube natuurlijk. Laat ons daar maar niet over klagen. 😉

4. Catherine Tate breekt James Bond’s hart

Definitely één van de beste sketches van de laatste paar jaar, waarin een typetje van Britse comedienne Catherine Tate begint te daten met een – voor haar onbekende – celebrity. Ze moest eens weten!

5. French & Saunders go Mamma Mia!

Film spoofs mogen natuurlijk ook niet ontbreken, en dus waagden French & Saunders (en nog een hele resem guest stars) zich in 2009 aan de musical Mamma Mia!

6. Name that celebrity

Eén van de leukste dingen aan Red Nose Day is zonder twijfel het ‘spot de celebrity in de sketch’ concept. In een RND special van The Vicar of Dibley deed zo ooit een wel héél geliefde ster zijn (korte, maar wat dan nog) intrede, maar onderstaand filmpje doet nog beter. Kan je ze allemaal benoemen?

7. Ricky Gervais wil niet naar Afrika

Dat Ricky Gervais niet bang is om de draak te steken met van alles en nog wat wisten we al. Hij waagt het zich hier met de zogezegde ‘appeals’ die elk jaar in de show zitten. Die houden namelijk in dat bekende koppen naar de rampgebieden reizen, iets wat elk jaar voor beklijvende en innemende beelden zorgt. Not really his thing dus:

8. Miranda

I loooooove Miranda! Dit stukje typische Miranda-humor moet dan ook één van mijn meest favoriete Comic Relief momenten ooit zijn!

9. Tate, The Doctor & Shakespeare

Eentje voor mijn mede- Doctor Who fans. En voor de rest gewoon ook, want niet lachen met Catherine Tate? Almost Impossible!

10. Mr. Bean

Als laatste kon de eenmalige terugkeer van Mr. Bean vorig jaar natuurlijk niet ontbreken. Classic!

Zo, dat waren er alvast 10 vanuit de UK!
De USA deed het gisteren alvast ook niet slecht. Vooral hun Game of Thrones Musical van Coldplay was hilarisch, en ook hun knipoog naar de alomtegenwoordige Britten in Hollywood deed me meermaals giechelen. En Ed Sheeran met Kermit the Frog? C-U-T-E!

In afwachting van de Belgische editie kunnen jullie alvast héél wat filmpjes bekijken op Youtube, en hopelijk (hoewel het volgens mij een hele opdracht wordt om het Red Nose Day concept ook hier alle eer aan te doen) blijft het ons nadien motiveren om ons in te zetten voor eender welk goed doel. Zolang het ‘Golden Pound Principle’ ook in ons land maar goed wordt nageleefd. 😉

Konden jullie Red Nose Day al langer? Wie zouden jullie (hier) graag aan het werk zien in een sketch?

Veel liefs,

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s