The perks of cocktail workshops.

Hello, zomerweer!
Eindelijk blijven die temperaturen eens even de hoogte in, en dus hebben jullie vast ook plannen om hier volop van te genieten. Gezellig met vrienden, of gewoon in je eentje lui achteruit liggen in het warme zonnetje; ‘ ‘t Schoon Leven’, noemen ze dat hier. Nu enkel nog kiezen welke cocktail je uitprobeert natuurlijk, en daarbij help ik jullie alvast even op weg! 

Met de hulp van de professionals van Miraeus Cocktail Services, weliswaar, want enkele maanden terug volgde ik daar samen met vrienden een van hun workshops. Een énorm leuke ervaring was dat, en bovendien eentje waar je heel veel van opsteekt. Nieuwe receptjes, een grappig verhaal over het ontstaan van een bepaalde cocktail, kwaliteitsvolle brands waar je nog nooit van gehoord had, en dat alles terwijl je achteraf van een zelfgemaakte, geweldig uitziende cocktail kan sippen; what’s not to love, right?

Hoewel die avond toen schreeuwde om een blogpost (én een extra bedankje aan Miraeus), miste ik een klein -maar nogal essentieel- onderdeel: foto’s. Gelukkig zijn de receptjes even onvergetelijk als de workshop zelf, en dus ging ik gisteren de uitdaging aan om 2 van de 4 cocktails nog eens uit te proberen. Echte aanraders zijn het, zeker als je eens iets anders wil proberen dan de cliché klaar-in-een-minuutje cocktails!

berryinteresting1

nodig:
frambozen & bosbessen (5tal)
1 partje limoen
rietsuiker (1 lepel)
vodka
crushed ice

Je begint met de frambozen, bosbessen, het partje limoen en de rietsuiker zowat plat te stampen in je glas (‘muddlen’ heet dat, jawel). Daar doe je een scheut vodka bij (niet te veel!), en dan vul je het glas volledig met crushed ice. Al eens goed mengen en daarna nog wat ijs bijvullen. Afwerken met wat extra besjes on top en genieten maar!

basilsmash1

Dé favoriet bij uitstek in ons vriendengroepje toen!
nodig: 
cocktail shaker
10tal blaadjes basilicum
suikersiroop (2cl)
limoensap (3cl)
gin (5cl)
ijsblokjes

Vul je glas alvast met wat ijsblokken. Doe de basilicum, suikersiroop, het limoensap en de gin in de shaker en vul aan met ijsblokken. Shake it! Dit moet je zeker goed doen (jup, ook al wordt het ijskoud aan je handen), want de cocktail moet goed koud zijn en je wil het mooie, groene kleurtje en de smaak van de basilicum zéker niet missen in je mix, I promise. Hierna giet je het door de ‘finestrainer’ (lees: de filter) van je shaker in je glas, leg er nog een takje munt op and you’re done!

Ziezo! Daar kunnen jullie alvast eens mee uitpakken op jullie volgende Cocktail Party. 😉
Wil je zelf ook eens zo’n workshop bijwonen, kijk dan zeker eens op de facebookpagina van Miraeus of surf gewoon naar hun website. Daar vind je o.a. ook een link naar hun eigen blog vol interessante cocktailweetjes!

Hoe gaan jullie nog genieten van dit weertje?

Veel liefs,

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s