Halloween Countdown: 5 cocktails om uit te proberen.

Nog maar twee dagen tot de griezeligste nacht van het jaar, en dat zorgt hier thuis voor heel wat voorbereidingsstress! Mijn outfit is bijlange nog niet beslist, de versieringen moeten nog grotendeels omhoog en er moet nog eens naarstig nagedacht worden over enkele yummy hapjes en drankjes. Gelukkig vind je heel wat inspiratie op het internet, maar wat er tijdens al dat googelen écht in het oog sprong? De creepy cocktails natuurlijk! Ik verzamelde hier de leukste, voor jou én voor mij, om binnenkort eens uit te proberen. Let’s mix!

1. Eyeball Martini.

Helemaal niet zo moeilijk, dit receptje! Het enige wat je nodig hebt is ready to use Martini (of Vodka/Gin + Vermouth, wat jouw voorkeur ook is), en een paar lychee’s en blauwe bessen voor de garnering. Héérlijk simpel en snel in elkaar te flansen, en dus perfect voor op een feestje! Het volledige recept vind je hier.

2. Vampire Kiss.

Heel wat ingewikkelder is deze, maar het zag er te goed uit om niet in het lijstje te zetten. Het recept op de foto gebruikt vodka met mangosmaak, kokosnootrum, een sweet & sour mix, grenadine en – natuurlijk – ijs voor de cocktail zelf, en het typisch Amerikaanse corn syrup en rode voedselkleurstof voor de rand van het glas. Een moeilijk boodschappenlijstje dus, maar met wat fantasie (massa’s alternatieven voor een roodkleurige cocktail en een siroopachtige vloeistof, denk ik dan) moet dit zeker lukken! Een goed alternatief kan je bijvoorbeeld hier al vinden.

3. Pina Ghouladas.

Yup, hier heb je aan een recept voor piña colada (of gewoon de kant-en-klare mix die je in elke supermarkt kan kopen) al genoeg en is het de presentatie zelf die telt. Laat de gewoonlijke, tropische inkleding van deze cocktail achterwege en kies voor een simpel zwart-wit thema, met spookjes, schedels, etc. als decoratie!

4. Spooky Stencils.

Weer iets moeilijker, maar ik sta te popelen om die stencils eens uit te proberen! Het recept vind je alvast op deze leuke blog, en vooraleer je begint te panikeren over die Angostura Bitters voor de topping: je kan dit wel degelijk vinden bij bv. Delhaize. Fiew!

5. Boo!-zy Ghost Milkshake.

Milkshakes met rum? Why didn’t I ever think of that? Voor deze heb je melk, vanille-ijs, kokosnootsorbet, lekker zoete slagroom en witte rum nodig. Voor de decoratie schilder je de spookjes gewoon met honing op het glas, waardoor de suiker er goed blijft aanplakken. Het zou me wel verbazen dat je hier in de winkel zwarte suiker zou vinden (iemand?), maar dat kan je natuurlijk fixen met -alweer- wat kleurstof!

Zo, dat waren ze. Wat heb ik nu énorm veel zin in zaterdag!

Hebben jullie Halloweenplannen? Welke cocktail(s) zouden jullie graag uitproberen?

Veel liefs,

PS: die leuke pompoenen op de coverfoto? Die vond ik op deze geweldige DIY-blog!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s