Christmas Countdown: de film checklist.

Nog zo’n twee weken te gaan tot Kerstmis, en dus is het hoog tijd om dat filmlijstje boven te halen. Ik maakte alvast een handige checklist die voor ieder wat wils biedt. Een kort overzicht van de films én een link om de lijst te downloaden vinden jullie hieronder!

De klassiekers

Geen Kerstfilm-marathon zonder de klassiekers hier! Daarom zijn o.a. White Christmas, Holiday Inn, It’s A Wonderful Life,  The Shop Around the Corner en Miracle On 34th Street (al kan ik deze versie uit de jaren ’90 ook zeker aanraden) onmisbaar op dit lijstje. Stuk voor stuk muzikale en/of zwart-witte meesterwerkjes die je zowel doen lachen als mogelijks een traantje doen wegpinken.

white_christmas_rosemary_clooney_bing_crosby_and_danny_kaye

Inner-Kid

Tijdens films als The Santa Clause, Arthur Christmas, The Nightmare Before Christmas en How The Grinch Stole Christmas mogen we even stoppen met (alsof doen dat we) volwassen zijn. Juij!

tumblr_mxwnmkiwuh1t6o9c1o1_500

Rom/Com

De zeemzoete Kerstfilms mogen natuurlijk ook niet ontbreken, want wat zou deze periode zijn zonder op z’n minst een rewatch van Love Actually, right? Voeg in dat genre nog While You Were Sleeping, Bridget Jones’s Diary en The Holiday toe, en je kan weer lekker wegdromen. Toch hoeft de nadruk niet altijd op romantiek te liggen en kan eens goed lachen ook enorm leuk zijn. Zo zorgen Elf, Home Alone en Scrooged ongetwijfeld voor een gezellige avond voor de ‘less romantic’ onder ons. True, er zit meestal toch een héél klein beetje smoochy-smooch in, but it could be worse. 😉

tumblr_mrs89lzsmp1rf2a9no1_500

Close enough

Mag het voor jou niet té over the top zijn? Dan zijn er heel wat keuzes die een subtielere Christmassy ondertoon hebben. Of wat dacht je van de eerste Die Hard (keiharde actie tijdens een kerstfeestje!), Lethal Weapon (zet aan het begin van de film de toon met ‘Jingle Bell Rock’), Edward Scissorhands (Kerst speelt maar een heel klein rolletje), én zelfs Gremlins als perfecte avondvullers?

giphy

Genoeg kijkuren te gaan dus, en op het lijstje staan er nog ietsje meer. Als je wilt kan je er zelfs nog wat aan toevoegen!

Klik hier om de volledige lijst te bekijken/downloaden en laat hieronder vooral weten wat jullie favoriete Kerstfilms zijn.

Veel liefs,

Nelle.

 

Advertisements

2 thoughts on “Christmas Countdown: de film checklist.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s