De Weerwolven van Wakkerdam: Harry Potter versie

Hieronder vinden jullie elke rol (gebaseerd op zowel het basispakket als een paar van de uitbreidingen) en telkens wat uitleg erbij. Daarachter staat telkens ook de originele rol tussen haakjes. Speciaal voor de fans van de Nederlandse versie van Harry Potter heb ik zelfs alle nodige namen opgezocht, aangezien ik ze zelf enkel in het Engels ken (excuses als ik het soms niet kan laten er toch even mee te lachen :p). De kaartjes moeten jullie natuurlijk wel nog zelf in elkaar knutselen.

ROLLEN:

The Order of the Phoenix. Wanneer je deze kaart krijgt ben je ‘gewoon’ een onschuldig en goedhartig lid van The Order of the Phoenix/de Orde van de Feniks. (Burgers)

Death Eather/Dooddoener. Yup, goed gegokt: jullie zijn de bad guys! (Weerwolven)

Professor Trelawney/Zwamdrift. De lerares van Waarzeggerij in de boeken/films. Jij mag ‘s nachts een kaart inzien van een inwoner. (Ziener)

Hermione Granger/Hermelien Griffel. Jij hebt twee drankjes: een levenselixer en een dodelijk gif. Je kan elke nacht kiezen om één drankje te gebruiken of niets te doen. Met het levenselixer kan je iemand die gedood is door de weerwolven terug tot leven brengen, en met het dodelijk vergif kan je bovenop de dode van de weerwolven nog een slachtoffer maken. Je kan de drankjes ook op jezelf gebruiken, maar beide drankjes kunnen slechts één maal gebruikt worden (de spelleider kan ook een drankje weglaten, your choice!). (Heks)

Hagrid. Wanneer Hagrid sterft grijpt hij nog net naar zijn kruisboog om een laatste schot af te vuren, om zo iemand mee de dood in te sleuren. (Jager)

Amortentia. Als je deze kaart krijgt ben je in het bezit van één van de sterkste liefdesdrankjes ter wereld. Jij mag de eerste nacht twee geliefden aanduiden die niet zonder elkaar kunnen overleven. Zij mogen elkaar aankijken, waarna ze een nieuw doel krijgen: het spel samen overleven, ook al is de ene mogelijks een Death Eater! (Cupido)

Sneaky Ron Weasley/Wemel. Mag ‘s nachts stiekem door de vingers kijken om de Death Eaters/Dooddoeners de betrappen. (Het Stiekeme Meisje. Yup, ik vond dat dit wel bij Ron paste, haha!)

The Elder Wand/Zegevlier. In het begin van het spel wordt er gestemd wie de machtigste toverstaf ooit gemaakt krijgt. Deze persoon leidt de stemrondes en krijgt twee stemmen. Zijn beslissingen kunnen dus doorslaggevend zijn. (Burgemeester)

Mundungus Fletcher/Levenius Lorrebos (euh- wat? Haha!). Als je deze rol in het spel wil opnemen, voeg je twee gewone ‘burgers'(=Order of the Phoenix) aan de stapel kaarten toe, zodat er twee karakterkaarten meer zijn dan spelers. Na het delen van de kaarten worden de twee overgebleven kaarten gedekt op tafel gelegd. Gedurende de eerste nacht (de eerste beurt) mag Mundungus Fletcher beide kaarten bekijken. Als hij dat wil, mag hij zijn kaart met één van die kaarten omruilen. Als beide kaarten Death Eaters/Dooddoeners zijn, is hij verplicht om zijn kaart te ruilen. Vanaf nu speelt Mundungus Fletcher tot het spel is afgelopen deze rol. Het spreekt voor zich dat hij de gedekte kaarten aan niemand mag laten zien. (Dief)

Draco Malfoy/Malfidus (ocharm). Als er bij een stemming gelijkspel is, wordt Draco (die toch sowieso altijd van alles verdacht wordt in de boeken) automatisch gedood. Als hij doodgaat mag de hij wél speler(s) aanduiden die de volgende dag niet mag of mogen stemmen. (Zondebok)

Harry Potter. Dit personage mag elke nacht iemand beschermen tegen de slechterikken (ook zichzelf), MAAR het mag niet twee nachten na elkaar dezelfde persoon zijn. Hij kan ‘het stiekeme meisje’ (=Ron) nooit beschermen, en wordt daar niet van op de hoogte gebracht als hij deze persoon toch zou aanduiden. De spelleider en Harry weten wie beschermd wordt. Als Harry een geliefde beschermt, kan deze nog steeds sterven uit liefdesverdriet. (Genezer)

Severus Snape/Sneep. Wordt elke nacht samen met de andere Death Eaters wakker, maar wordt elke tweede nacht nog eens alleen wakker om, als hij/zij dat wil, een Death Eater uit te schakelen. Het doel van Severus Snape is om als enige over te blijven. (De Witte Weerwolf)

Fenrir Greyback/Vaalhaar. Heeft dezelfde rol als een gewone Death Eater, maar kan eenmalig een slachtoffer in een slechterik veranderen in plaats van hem te doden. (De Besmettelijke Wolf)

Sirius Black/Zwarts. Vermomd als Padfoot/Sluipvoet kan deze persoon ‘s nachts wakker worden en een speler aanduiden. Is deze speler OF een speler ernaast een Death Eater, dan geeft de spelleider dit aan (zonder echt te zeggen wie van de drie) en mag Sirius de volgende nacht weer iemand aanduiden. Zit er echter geen Death Eater tussen, dan verliest Sirius zijn krachten. (De Vos)

Remus Lupin. Aangezien Remus een machtige weerwolf én tovenaar is, kan hij (wanneer hij ‘s nachts wordt aangeduid om te sterven) de Death Eater links van hem zwaar verwonden. Die Death Eater weet dus eerst van niets, maar zal de nacht nadien dus zélf aan zijn verwondingen sterven. (De Ridder met het Roestige Zwaard)

Minerva McGonagall/Andering. In de eerste nacht spreekt deze persoon een handgebaar af met de spelleider. Wanneer hij of zij na de veroordeling van een speler dit handgebaar maakt, start de spelleider per direct nog een stemronde. (De Stotterende Raadsheer)

Ziezo, dat zijn alle rollen! Ik ga er hierboven wel vanuit dat jullie De Weerwolven van Wakkerdam al kennen, maar moesten jullie toch wat vragen hebben kan je altijd eens gaan piepen op de Wikipediapagina van het spel.

Have fun! 😉 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s